Trofee winnaars

In het jaar 2021 zal er waarschijnlijk geen uitreiking plaatsvinden i.v.m. coronavirus

Herman Kusters Trofee 2021

Hanneman de toerist Aanmoedigingsprijs 2021

Jo Dorscheidt Vrijwilligers Trofee 2021

Limburgs wielerstad 2021

 

In het jaar 2020 heeft er geen uitreiking plaatsgevonden i.v.m. coronavirus

Herman Kusters Trofee 2020

Geen uitslag i.v.m. coronavirus

Hanneman de toerist Aanmoedigingsprijs 2020

Geen uitslag i.v.m. coronavirus

Jo Dorscheidt Vrijwilligers Trofee 2020

Geen uitslag i.v.m. coronavirus

Limburgs wielerstad 2020

Geen uitslag i.v.m. coronavirus

In het jaar 2019 hebben wij de volgende winnaars

Herman Kusters Trofee 2019

Dit jaar heeft de jonge wielrenner Luuk Cox uit Buchten deze prijs voor de categorie mannen gewonnen. Hij is begonnen met het wielrennen in 2014 bij de dikke banden race in Buchten en daar werd hij 2e van zijn categorie. Op verzoek van de voorzitter van het Wielercomité Buchten dhr. Frans Hoedemakers heb ik mij in laten schrijven bij wielervereniging de Bergklimmers in Sittard. Via Jewel en Jos Paumen ben ik bij de trainingen van Ad Wijnands gekomen en heb hier de ervaring op gedaan tot waar ik tot heden toe ben gekomen. Nu in 2019 zit ik inmiddels bij een Belgische ploeg Acrog-Pauwels sauzen-Balen BC. Bij dit Team fiets ik nog steeds, ik groei nog elk jaar en nog steeds met plezier. Het afgelopen jaar heb ik een overwinning gehaald en dit smaakt natuurlijk naar meer. Foto van af links onder: De Ronde miss van Buchten, Julie Cox, Wielrenner Luuk Cox en dhr. Herman Kusters van de Herman Kusters Trofee.

De wielrenster van het jaar 2019 Sophie van Bakel. Vanwege haar studie geneeskunde in Maastricht is zei, via de activiteiten binnen de studenten wielervereniging Dutch Mountains ook actief geworden in het Limburgse wielrennen. Inmiddels is ze zelfs lid van het algemene districtsbestuur van Limburg. In de afgelopen 6 jaar wist zei elk jaar zich te verbeteren op de fiets en sloot zei vorig jaar niet alleen haar studie succesvol af, maar mocht zei ook starten op het WK voor studenten waar ze op de tijdrit en de wegrit een 14e en een 12e plek wist te behalen. Nu ben ze bezig aan haar eerste seizoen als koersende dokter en vind je haar vooral in de Belgische omlopen waar ze samen met haar team uit Beveren (BE) de wedstrijden rijd. Foto van l.r. Nicolle Dorscheidt, Sophie van Bakel en Herman Kusters van Kusters Promo Gifts.

Foto v.d. Limburg chrono trofee.

Breman Aanmoedigingsprijs 2019

De Breman Aanmoedigingsprijs 2019 is gegaan naar Anne Schumacher. Anna fiets al wedstrijden vanaf haar 7e jaar zowel in het veld als op de weg en is nu inmiddels 16 geworden en ook nog geslaagd voor haar schoolexamen dit jaar. Op haar 12e kreeg Anna, ineens last van haar schouder en dat werd steeds slechter. Na 5 minuten kon ze ook niet meer fietsen. Na een jaar van verkeerde diagnoses kwam ze dan eindelijk bij iemand die gelijk het probleem zag. Door een val van een jaar eerder waren haar bovenste nekwervels gaan vast zitten. Na die gekraakt te hebben was het probleem na 2 maanden opgelost en kon ze weer voluit gaan trainen. Ook was er een verkeerde diagnose gesteld met inspanningsastma. Na weer een jaar aanmodderen kwamen wij er achter dat het “gewone” astma was. Na een halfjaar zijn hiervoor de juiste medicijnen gevonden. Bijna op niveau terug, bleek ze de ziekte van Pfeiffer te hebben en lag ze er weer 6 maanden uit koers. een maand nadat ze 15 jaar was geworden in 2018 kon ze weer beginnen met trainen. nu net toen ze 16 jaar werd is deze week en afgelopen weekend eindelijk haar 1e klassieker Gent-Wevelgem kunnen rijden bij de u17 meisjes. de weg terug is weer ingeslagen. Daarom deze Breman Aanmoedigingsprijs 2019. Foto onder: links de ronde miss van Buchten Julie Cox en winnares van de Breman Aanmoedigingsprijs 2019 Anna Schumacher.

Jo Dorscheidt Vrijwilligers Trofee 2019

De Jo Dorscheidt Vrijwilligers Trofee 2019 is gegaan naar de voorzitter van het Wielercomité Buchten dhr. Frans Hoedemakers. Deze prijs werd uitgereikt door 2 personen, dhr. Jos Bessems wethouder sport van de gem. Sittard en Peter Bouwels VCvH. Frans verwoord dit succes van het Wielercomité Buchten als volgt: Wij hebben als team van koersorganisator Frank Boelé in 2010 laten zien dat we in Buchten met medewerking van de provincie, gemeente, sponsors en vele vrijwilligers een groots wielerevenement uit de grond kunnen stampen en gelukkig is de organisatie van Olympia’s Tour daar niet blind voor geweest. Je mag van mij aannemen dat ik heel erg in mijn nopjes ben met dit resultaat. Frans is al meer dan 25 jaar verbonden met o.a. het wielrennen als vrijwilliger. Dus daarom de Jo Dorscheidt Vrijwilligers trofee 2019. foto onder van Links naar rechts: Ronde Miss Julie Cox, Frans Hoedemakers en wethouder sport van de gem. Sittard dhr. Jos Bessems.

Limburgs wielerstad 2019

Sittard-Geleen uitgeroepen voor de 3e keer tot Wielergemeente van Limburg.
Omdat de wethouder van sport niet aanwezig kon zijn heeft mevr. Hanny Ras deze prijs voor Wielergemeente 2019 in ontvangst mogen nemen. Het is de gem. Sittard-Geleen voor de 3e keer achter mekaar deze precieuze prijs in de wacht te slepen. Dit ondanks de 5 strafpunten aftrek. 90 punten vielen ten prooi aan deze gemeente waarvan er 8 genomineerd waren.
Foto onder: van Links naar rechts: Wim van Duivenbode (VCvH), Peter Bouwels (VCvH) en mevr. Hanny Ras (gem. Sittard-Geleen)

In het jaar 2018 hebben wij de volgende winnaars

Wielerstad 2018

Sittard-Geleen voor 2e keer verkozen tot wielgemeente 2018. De oud-renners en bestuur van de VCvH waren het unaniem eens met deze beslissing om wielerstad Sittard-Geleen voor de tweede keer deze trofee te gunnen. Wethouder Jos Bessems (ontwikkeling en cultuur) was uiteraard in zijn nopjes. foto onder: wethouder Jos Bessems neemt de oorkonde in ontvangst, gegeven door o.a. Jan Krekels (oud olympisch kampioen tijdrijden voor ploegen) onze voorzitter Marc Lotz (niet op foto) onder toeziend oog van presentator Peter Bouwels.

Jo Dorscheidt Trofee Vrijwilliger van het jaar 2018

Funs Hupperetz , bij wielerorganisatoren bekent in het Limburgse is terecht vrijwilliger van het jaar geworden. Funs een bedreven persoon, staat met dag en dauw klaar om de wielrenners een veilig parkoers te bieden. Je moet niet raar staan te kijken als Funs om 3 uur in de ochtend bezig is. Maar als de Koers afgelopen is, dan gaat Funs ook nog eens alles weer ophalen. Funs, zonder jouw inzet is er eigenlijk geen koers mogelijk. De Jo Dorscheidt Trofee Vrijwilliger van het jaar 2018 is terecht voor jou. Namens de Vrienden Club van Honderd en waarschijnlijk vele anderen BEDANKT.

foto (Andrégo Starmans) onder van links naar rechts: Peter Bouwels (VCvH) en Funs Hupperetz gekozen door de VCvH voor vrijwilliger van het jaar 2018.

Herman Kusters Trofee 2018 

Ivo Habets (wegwielrenner) Ivo heeft deze trofee verdient omdat hij in de Topcompetitie de 26e plaats behaalde. Ton Dolmans is namelijk hier een onderdeel van. Hij is nu 19 jaar en het leuke is dat toen hij bij de nieuwelingen en daarna bij de junioren zat hij hier goede herinneringen aan heeft over gehouden, zodat hij door is gegaan met wielrennen bij TWC Maaslandster. Ivo heeft de potentie dat er een mooie renner uit hem kan ontstaan. Dus ook wij houden hem in de gaten. De Herman Kusters trofee werd overhandigd door de burgermeester van Meersen mevr. Mirjam Clermonts – Aretz in het bij zijn van zijn vader. dhr. Habets

Lieke Janssen (wegwielrenster) De Herman Kusters trofee heeft deze jonge dame echt verdiend. Ze is 15 jaar en doet al bijna 8 jaar aan wielrennen. Ze rijd bij de Bergklimmers.  Haar beste prestatie tot nu toe is een 4e plek in de Omloop van Kleine Hein (een grote klassieker). Ga zo door en het word zeker met die instelling vaker een 1e plaats. Ze kreeg de Herman Kusters trofee uitgereikt door de burgermeester van Meersen mevr. Mirjam Clermonts – Aretz

Breman-Geelen Aanmoedigingsprijs 2018

Waarom heeft een buitenlandse wielrenster recht op deze Breman aanmoediging prijs? Omdat ook een renster met pech (diefstal van haar fiets in Luxemburg) dit verdient. Thubasa Makise (spreek uit Tzoebassa Makieze) is naar Nederland gekomen omdat in Limburg voor haar een stage plaats is gevonden bij het internationaal Maaslandster team. Thubasa eindigde in 2016 als 4e op het Japans Kampioenschap en dit seizoen won ze de etappe van de Biwase cup. Ik hoef niet te zeggen dat toen haar fiets weg was haar wereld in een stortte. Deze renfiets was speciaal voor haar geheel aangepast.

In het Jaar 2017 hebben wij de volgende winnaars

Wielerstad 2017

Voor de tweede maal hebben de Vrienden van de Club van 100 en de Limburgse oud-renners de prijs voor de beste Limburgse Wielergemeente uitgereikt. Dit gebeurde, onder toezien van ruim 80 bezoekers van het jaarlijkse Wielercafé in het Valkenburgs proeflokaal Leeuw aan de Brug.
De winnaar van 2016 Valkenburg aan de Geul kwam ditmaal niet verder dan een vijfde plaats, maar nog voor Heerlen, Maastricht en Landgraaf. De strijd om plaats drie en vier ging tussen Stein en Vaals. Zij kwamen met het zelfde aantal punten uit de bus. Het zilver ging naar Eijsden-Margraten. Maar de grote winnaar werd met grote voorsprong de gemeente Sittard –Geleen. De sportieve wethouder Ruud Guyt was zeer content met deze prijs, die hem werd uitgereikt door Jan Krekels (Oud-Olympisch Kampioen in Mexico) en Rob Ruijgh (winnaar van de Ronde van Iran). De felicitaties van onder ander wethouder Jan Vermeer (Valkenburg) was dan ook zeer gemeend.
Sittard-Geleen de grote winnaar. Dat kan ook niet anders met de realisatie van het unieke Tom Dumoulin Wielerparcours en de komt van een nieuwe Sittards wielervereniging (Bergklimmers). Verder tekende Sittard-Geleen voor de Hammer Series, moutainbikewedstrijden op Watersley, het Jeugdkampioenschap, eveneens op Watersley, De finale van het Healthy Egeing-klassement, de Holland Ladies Tour, De ZLM Tour in Buchten, de Binck Bank Tour en nog een juniorenvrouwen tweewedstrijd bij Watersley.

Jo Dorscheidt vrijwilligers trofee 2017

Dhr. Nico Essers (vrijwilliger)
Vrijwilliger voor de Stg. Mos. Deze Jo Dorscheidt Vrijwilligers Trofee is van harte gegund. Nico werd vanaf de ambulance uit koers genomen en had geen idee wat er aan de hand was. Zijn familie die ook aanwezig was, (ook dit wist hij niet) daar deze stil gehouden werd door de familie en de St. Mos. Voor deze vrijwilligerstrofee moest hij overtuigt worden dat er een vervanger al weer in koers was gegaan. Nico, deze vrijwilligers trofee is jou van harte gegund.

Herman Kusters trofee

Bowen Adriaans (wegwielrenner)
De Herman Kusters Trofee naar een aanstormende wielrennertje met de naam Bowen Adriaans (15 jaar en fietsend bij WCL Bergklimmers)) die altijd heeft moeten knokken omdat hij een vlieggewicht en klein voor zijn leeftijd (misschien een klimmer in spé?) is. Inmiddels al verschillende prijzen heeft gewonnen en dus een toppertje in wording gaat worden.

Vyne van der Schoot (wegwielrenster)
Daarnaast gaat de Herman Kusters Trofee ook naar de vrouwelijke variant, namelijk Vyne van der Schoot die 27 jaar is en bij het fietsteam van het MUMC+ zit. Ook zij komt van een voor een wielrenster zeer vervelende en ernstige blessure (o.a. knieschijf gebroken) terug en wint haar prijzen weer.

Breman-Geelen aanmoedigingsprijs

Sabrina Gielen-Ritzen (Kickboksen)
De Breman-Geelen Aanmoedigingsprijs is aan Sabrina Ritzen (29 jaar en doet aan kickboksen) gegaan, die naar een zeer zwaar ongeluk langzaam aan het terugkomen is in deze mooie sport.

In het jaar 2016 hebben wij de volgende winnaars:

Wielerstad 2016

De gemeente Valkenburg heeft deze prijs mogen ontvangen. Beste sportvrienden, Deze keer hebben de (oud)renners en de VCvH de verkiezing gehouden voor wielergemeente 2016. Wim van Duivenbode kreeg een hele mooie wielergemeente voorgedragen. De (oud)renners en de VCvH hebben de gemeente Valkenburg aan de Geul verkozen als Wielergemeente 2016. Onze voorzitter Marc Lotz kan voor de eerste keer in zijn nieuwe functie deze prijs overhandigen aan de wethouder Jan Vermeer van deze gemeente.

Herman Kusters trofee

Guido Delnoije (wegwedstrijden)
24 jaar en 11 jaar lid van Maaslandster Zuid-Limburg. Als nieuweling begonnen met wedstrijden fietsen. Tot bij de belofte categorie wekelijks wedstrijden gereden. Sinds een aantal jaren betrokken bij het Limburgse jeugdwielrennen.

Senna Feron (wegwedstijden)
Senna ging als jong meisje samen met haar vader door de Limburgse heuvels fietsen. Vanaf haar 1e jaar junior wilde ze toch graag wedstrijden gaan fietsen. Nu is haar droom om prof-wielrenster te worden.

Breman-Geelen aanmoedigingsprijs

Amanda Spiljard
Zevenkamster binnen de atletiek. Amanda is 6e geworden op de Wereld Junioren kampioenschappen en 13e op het EK onder de 23 jaar. Heeft veel blessures hier aan over gehouden, maar vindt het gevoel tijdens een ereronde geweldig. Daarom veel inzet en bewondering voor deze sport.

In het jaar 2015 hebben wij de volgende winnaars:

Herman Kusters trofee

Yannic Candel (wegwedstrijden)
Eerst fanatiek wielrenner, dan een maatschappelijke carrière opbouwen (tandarts) en daarna weer proberen terug te komen op niveau.

Marianne Alleleijn (veldrijster)
Deze dame laat zien dat je ook na de 38 jaar een voorbeeld kan zijn voor de jeugd.

Breman-Geelen aanmoedigingsprijs

Mascha van Es (paardrijdster)
Deze jonge amazone heeft 7 jaar geleden een ongeluk gehad met haar paard. Is gevallen en heeft haar rug gebroken op 2 plaatsen. Na 7 jaar revalideren, weer bijna aan de top door haar inzet en doorzetting vermogen.

 

In het jaar 2014 hebben wij de volgende winnaars:

Herman Kusters trofee

Björn Demas (wegwedstrijden)
Nederlands kampioen tandem voor gehandicapten (Björn zijn handicapt is zeer slechtziend)

 

Mary Rose Postma (wegwedstrijden)
Heeft het wegwedstrijden nog niet helemaal aan de kant gezet maar vindt MTB Marathon toch leuker om te doen.

Breman-Geelen aanmoedigingsprijs

Minke Bisschops (atletiek)
Deze jonge dame sport bij Achilles Top Kerkrade en is een groot talent die altijd aanwezig is met de trainingen en wedstrijden. Zij zal het nog ver gaan schoppen.