Trofee winnaars

In het jaar 2018 hebben wij de volgende winnaars

Wielerstad 2018

Jo Dorscheidt Vrijwilligerstrofee 2018

Herman Kusters Trofee 2018 

Breman-Geelen Aanmoedigingsprijs 2018

In het Jaar 2017 hebben wij de volgende winnaars

Wielerstad 2017

Voor de tweede maal hebben de Vrienden van de Club van 100 en de Limburgse oud-renners de prijs voor de beste Limburgse Wielergemeente uitgereikt. Dit gebeurde, onder toezien van ruim 80 bezoekers van het jaarlijkse Wielercafé in het Valkenburgs proeflokaal Leeuw aan de Brug.
De winnaar van 2016 Valkenburg aan de Geul kwam ditmaal niet verder dan een vijfde plaats, maar nog voor Heerlen, Maastricht en Landgraaf. De strijd om plaats drie en vier ging tussen Stein en Vaals. Zij kwamen met het zelfde aantal punten uit de bus. Het zilver ging naar Eijsden-Margraten. Maar de grote winnaar werd met grote voorsprong de gemeente Sittard –Geleen. De sportieve wethouder Ruud Guyt was zeer content met deze prijs, die hem werd uitgereikt door Jan Krekels (Oud-Olympisch Kampioen in Mexico) en Rob Ruijgh (winnaar van de Ronde van Iran). De felicitaties van onder ander wethouder Jan Vermeer (Valkenburg) was dan ook zeer gemeend.
Sittard-Geleen de grote winnaar. Dat kan ook niet anders met de realisatie van het unieke Tom Dumoulin Wielerparcours en de komt van een nieuwe Sittards wielervereniging (Bergklimmers). Verder tekende Sittard-Geleen voor de Hammer Series, moutainbikewedstrijden op Watersley, het Jeugdkampioenschap, eveneens op Watersley, De finale van het Healthy Egeing-klassement, de Holland Ladies Tour, De ZLM Tour in Buchten, de Binck Bank Tour en nog een juniorenvrouwen tweewedstrijd bij Watersley.

 

Jo Dorscheidt vrijwilligers trofee 2017

Dhr. Nico Essers (vrijwilliger)
Vrijwilliger voor de Stg. Mos. Deze Jo Dorscheidt Vrijwilligers Trofee is van harte gegund. Nico werd vanaf de ambulance uit koers genomen en had geen idee wat er aan de hand was. Zijn familie die ook aanwezig was, (ook dit wist hij niet) daar deze stil gehouden werd door de familie en de St. Mos. Voor deze vrijwilligerstrofee moest hij overtuigt worden dat er een vervanger al weer in koers was gegaan. Nico, deze vrijwilligers trofee is jou van harte gegund.

Herman Kusters trofee

Bowen Adriaans (wegwielrenner)
De Herman Kusters Trofee naar een aanstormende wielrennertje met de naam Bowen Adriaans (15 jaar en fietsend bij WCL Bergklimmers)) die altijd heeft moeten knokken omdat hij een vlieggewicht en klein voor zijn leeftijd (misschien een klimmer in spé?) is. Inmiddels al verschillende prijzen heeft gewonnen en dus een toppertje in wording gaat worden.

Vyne van der Schoot (wegwielrenster)
Daarnaast gaat de Herman Kusters Trofee ook naar de vrouwelijke variant, namelijk Vyne van der Schoot die 27 jaar is en bij het fietsteam van het MUMC+ zit. Ook zij komt van een voor een wielrenster zeer vervelende en ernstige blessure (o.a. knieschijf gebroken) terug en wint haar prijzen weer.

 

Breman-Geelen aanmoedigingsprijs

Sabrina Gielen-Ritzen (Kickboksen)
De Breman-Geelen Aanmoedigingsprijs is aan Sabrina Ritzen (29 jaar en doet aan kickboksen) gegaan, die naar een zeer zwaar ongeluk langzaam aan het terugkomen is in deze mooie sport.

In het jaar 2016 hebben wij de volgende winnaars:

Wielerstad 2016

De gemeente Valkenburg heeft deze prijs mogen ontvangen. Beste sportvrienden, Deze keer hebben de (oud)renners en de VCvH de verkiezing gehouden voor wielergemeente 2016. Wim van Duivenbode kreeg een hele mooie wielergemeente voorgedragen. De (oud)renners en de VCvH hebben de gemeente Valkenburg aan de Geul verkozen als Wielergemeente 2016. Onze voorzitter Marc Lotz kan voor de eerste keer in zijn nieuwe functie deze prijs overhandigen aan de wethouder Jan Vermeer van deze gemeente.

Herman Kusters trofee

Guido Delnoije (wegwedstrijden)
24 jaar en 11 jaar lid van Maaslandster Zuid-Limburg. Als nieuweling begonnen met wedstrijden fietsen. Tot bij de belofte categorie wekelijks wedstrijden gereden. Sinds een aantal jaren betrokken bij het Limburgse jeugdwielrennen.

Senna Feron (wegwedstijden)
Senna ging als jong meisje samen met haar vader door de Limburgse heuvels fietsen. Vanaf haar 1e jaar junior wilde ze toch graag wedstrijden gaan fietsen. Nu is haar droom om prof-wielrenster te worden.

 

Breman-Geelen aanmoedigingsprijs

Amanda Spiljard
Zevenkamster binnen de atletiek. Amanda is 6e geworden op de Wereld Junioren kampioenschappen en 13e op het EK onder de 23 jaar. Heeft veel blessures hier aan over gehouden, maar vindt het gevoel tijdens een ereronde geweldig. Daarom veel inzet en bewondering voor deze sport.

 

In het jaar 2015 hebben wij de volgende winnaars:

Herman Kusters trofee

Yannic Candel (wegwedstrijden)
Eerst fanatiek wielrenner, dan een maatschappelijke carrière opbouwen (tandarts) en daarna weer proberen terug te komen op niveau.

Marianne Alleleijn (veldrijster)
Deze dame laat zien dat je ook na de 38 jaar een voorbeeld kan zijn voor de jeugd.

 

Breman-Geelen aanmoedigingsprijs

Mascha van Es (paardrijdster)
Deze jonge amazone heeft 7 jaar geleden een ongeluk gehad met haar paard. Is gevallen en heeft haar rug gebroken op 2 plaatsen. Na 7 jaar revalideren, weer bijna aan de top door haar inzet en doorzetting vermogen.

 

In het jaar 2014 hebben wij de volgende winnaars:

Herman Kusters trofee

Björn Demas (wegwedstrijden)
Nederlands kampioen tandem voor gehandicapten (Björn zijn handicapt is zeer slechtziend)

Mary Rose Postma (wegwedstrijden)
Heeft het wegwedstrijden nog niet helemaal aan de kant gezet maar vindt MTB Marathon toch leuker om te doen.

 

Breman-Geelen aanmoedigingsprijs

Minke Bisschops (atletiek)
Deze jonge dame sport bij Achilles Top Kerkrade en is een groot talent die altijd aanwezig is met de trainingen en wedstrijden. Zij zal het nog ver gaan schoppen.