Film / doku Wonderful losers in Sittard

Marcel Gouka    9 maart 2019

Vrijdag 15 maart 2019 om 19.30 uur zal in de Domijnen de film/doku Wonderful Losers vertoond worden (entree €8,50). Niet zomaar een film, nee een film die opgenomen is tijdens de Giro in 2017 en die niet direct het beeld laat zien van de kopmannen van de ploegen. Nee, de film geeft een beeld van de KNECHT. De knecht die zich totaal opoffert om de kopman in de juiste positie te brengen of om deze met zo min mogelijk energie verspilling over een berg heen helpen.Het is een film die gemaakt is vanuit het perspectief van een medisch team die tijdens de wedstrijden vanuit de auto de wielrenners verzorgen. Wonderful Losers is een film die de wielersport laat zien op een manier die we niet kennen. Na het zien van de film is het duidelijk dat niet alles rozengeur en maneschijn is. Dat je offers moet brengen en dat wielrennen veel meer is dan genieten van mooie vergezichten, beklimmingen en afdalingen. De film gaat als een etappe koers door Nederland heen en heeft al velen naar de bioscopen getrokken. In de Domijnen doen we het echter net een beetje anders. We laten een ronde-arts (mw. Guusje Vrehen), een “oud” wielrenner (Marc Lotz) en een actieve wielrenner (Sven Hassert) na afloop interviewen om hen het eigen verhaal te laten vertellen. De interviewer houden we nog even geheim…en wie weet krijgen we ook nog een dame op het podium. U komt toch ook? Vrijdag,15 maart 2019 om 19.30 uur naar de DOMIJNEN in Sittard. Organisator Jack Theunissen  (consul KNWU district Limburg)