Klimcriterium in Eygelshoven 2019

Marcel Gouka    30 juni 2018

Beste sportvrienden, een lang gekoesterde droom komt nu uit, Er is een klimcriterium Eygelshoven in aantocht. Wel pas in het jaar 2019. Initiatiefnemer is de Vrienden Club van Honderd. Het zal plaats vinden op de 2e zondag van de Tour de France op 14 juli 2019. Het zal georganiseerd worden voor Nieuwelingenmeisjes, juniorenvrouwen en Elite vrouwen. Uiteraard komt er ook een dikkebandenrace voor de kinderen uit Eygelshoven en omgeving. Wij krijgen nu al van iedereen medewerking om dit moois te kunnen organiseren. Ook zal er geen geld in worden gestoken door de VCvH want dan kom je aan het geld van de amateurs waar wij als VCvH voorstaan. Het mooie is dat hier al andere sponsoren voor gevonden zijn met een wieler hart. Het zal een zwaar rondje worden van 1.5 km met de Marialaan van 10 % als scheidsrechter. daarnaast is de Korversberg 4 % erbij betrokken en op ongeveer 150 meter na, alles valsplat omhoog. Het parkoers is al geprobeerd door 3 elitedames van het Internationale vrouwenteam van Maaslandster en met ploegleider Tjarco Cuppens. Allemaal waren ze het er mee eens dat het kort maar zeer zwaar is om dit te kunnen koersen. Wilt u het ook eens proberen? Dan volgt nu het schema van het Klimcriterium van Eygelshoven 2019: De start zal zijn op de Coelgroevenstraat, dan r.a. Bongard, r.d. Nolensplein, l.a. Meertenstraat, l.a. Kerkraderstraat, l.a. Korversberg, l.a. Marialaan, l.a. Coelgroevenstraat. Wij zeggen dus, probeer maar en je zult zien dat  rondes van 1.5 km heel zwaar zullen zijn. Dus schrijf maar alvast in de agenda, zondag 14 juli 2019 naar Eygelshoven.

Foto onder: 3 dames van de Internationale vrouwenteam Maaslandster en ploegleider Tjarco Cuppens.