Ook voor Ronald McDonald staan wij klaar

Marcel Gouka    27 april 2018

Beste Sportvrienden, Ook voor deze mooie stichting staan wij klaar. Het is een mooie aanvulling voor ons omdat wij ook Wensulance ondersteunen.

De Ronald McDonald huizen bieden een thuis voor ouders als hun kindje in het ziekenhuis ligt. Zo kunnen ze dichtbij het ziekenhuis slapen, staan ze binnen enkele minuten aan het bed van hun kindje en kunnen ze voor het slapen gaan nog een knuffel en een nachtzoen geven. Op die manier houden de Ronald McDonald huizen families dicht bij elkaar, op de momenten dat dat het meest nodig is.

23 en 24 juni 2018 vindt de HomeRide plaats, een fietstocht van 500 kilometer in hartvorm langs de Ronald McDonald huizen. 24 uur lang fietsen we, door weer en wind, om symbolisch de afstand tussen ouders en kinderen te verkleinen.
De Ronald McDonald huizen ontvangen geen subsidie en draaien dus ieder jaar door sponsoren, donateurs, gulle gevers en van enkele landelijke acties, geïnitieerd vanuit het Ronald McDonald Kinderfonds. Eén van deze acties is de HomeRide.

Ons team fietst specifiek voor de Ronald McDonald huizen in Limburg: Huis Maastricht en de Kindervallei in Valkenburg. We hebben een team geformeerd met 10 wielrenners en 7 begeleiders: allemaal zetten we ons vrijwillig in en hebben we ons gecommitteerd aan dit project: zowel hard trainen voor de fietsers en voorbereiden door de begeleiders, maar ook het samen fondsen werven, zodat we bij de start een mooi bedrag in onze wielerzakjes hebben, een warm gevoel in ons hart en vele verhalen in onze rugzakjes.

Dus mocht u hun willen ondersteunen op 23 en 24 juni a.s. met deze HomeRide kijk dan op hun site van Ronald McDonald.