Lezing door Wiel Verheesen over Amstel Gold Race

Marcel Gouka    21 maart 2018

Lezing door Wiel Verheesen over Amstel Gold Race
Op verzoek van de Heuvellandbibliotheek Valkenburg zal columnist en oud-sportjournalist Wiel Verheesen op donderdag 12 april in het Geulstadje een lezing houden over de ruim 50-jarige geschiedenis van de Amstel Gold Race, de klassieker die hij vanaf het begin heeft meegemaakt. Hij zal in twee sessies tussen 20.00 en 21.30 uur in de bibliotheek (Berkelplein 99) vele anekdotes en andere gebeurtenissen uit het evenement de revue laten passeren. De wedstrijd wordt overigens enkele dagen later weer gehouden, voorafgegaan door de traditionele toerversie. Voor de lezing door Wiel Verheesen in Valkenburg hebben de organisatoren aldaar een entreeprijs van drie euro vastgesteld. Graag zouden zij om logistieke redenen via telefoon (043-6012063) of email (valkenburg@heuvellandbibliotheek.nl) vooraf in kennis gesteld worden wie op 12 april aanwezig zal zijn.
Overigens is één dag later, vrijdag 13 april derhalve, in Café Sjengske (Berg en Terblijt) het traditionele Limburgse Wielercafé van de Vrienden Club van Honderd waarin de Goldrace uiteraard óók een rol speelt, maar waarin ook andere aspecten van de sport op twee wielen aan bod zullen komen.