Het waarschijnlijk ontstaan van het wielrennen in Limburg uit 1934

Marcel Gouka    5 januari 2018

Mooi stukje nostalgie van Peter Knops

Beste sportvrienden, Ik kon het niet laten om dit mooie stukje nostalgie te plaatsen. Uiteraard heb ik Peter gevraagd of wij dit konden plaatsen op onze website. Zie hier onder een paar foto’s uit 1934. tevens is er een link geplaatst omdat het verhaal best uitgebreid is. Dit is een echte aanrader om te lezen.

De groei die de sport op twee wielen in de loop der jaren in Nederlands Limburg heeft meegemaakt, ergens is er een begin geweest, ooit is er voor het eerst een wedstrijd gehouden op de weg, Die gezien kan worden als de eerste, een voorbeeld dat heeft doen volgen, in Limburg is dat een criterium gehouden op Zaterdag 1 September 1934 in Eygelshoven.

Deelnemers uit diverse landen, gerenommeerde namen aan het vertrek, vette prijzen en meer dan 18000 bezoekers van heinde en verre, aan de start de Nieuwelingen, Amateurs, Onafhankelijken en Profs.

In onderstaand samenraapsel van details, meer over een vergeten koers, de start van iets moois,

Kijk maar op: http:/simcad.nl/1934-09-02-1e-internationale-ronde-van-eygelshoven