Fietstocht ‘van ZUID naar NOORD’ voor de ‘Wensulance’.

Marcel Gouka    8 december 2017

Fietstocht ‘van ZUID naar NOORD’ voor de ‘Wensulance’.

Vijf jaar geleden werd het idee geboren. Een fietstocht van zuid naar noord Nederland. Het bleef lange tijd bij een idee, maar afgelopen maanden is het idee uitgewerkt tot een realistisch doel. Wij zijn dan ook erg trots dat wij in 2018 ons sportieve doel gaan realiseren.

Maar wat is dan precies dat sportieve doel:
Van zaterdag 19 mei t/m maandag 21 mei 2018 gaan wij fietsen van het zuidelijkste punt van Nederland, via het middelste punt van Nederland, naar het noordelijkste punt van Nederland. Na veel navraag bij onder andere docenten Aardrijkskunde hebben wij een mooie route uitgezet van ‘grenspaal 12’ (zuidelijkste punt van Nederland), via de ‘Onze Lieve Vrouwentoren’ (middelste punt van Nederland) naar de ‘Noordkaap’ (noordelijkste punt van Nederland op het vasteland.

De route is ongeveer 500 km lang en zullen wij in drie etappes afleggen. Naast twee fietsers zal ook een begeleider in de auto ons volgen. Overnachten doen wij de eerste keer in de buurt van Nijmegen en de tweede keer in de buurt van Giethoorn.

Naast ons eigen sportieve doel, steunen wij met ons evenement ook een goed doel. Wij hebben gekozen voor ‘Stichting Wensulance’. Deze Stichting biedt mensen met een ernstige en/of chronische ziekte en mensen die in hun (pre)terminale levensfase verkeren op een professionele en comfortabele manier liggend vervoer aan. Zij maken de wensrit voor een ernstig zieke en één reisgenoot mogelijk.

Natuurlijk proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Wensulance, zodat zij zoveel mogelijk wensen uit kunnen laten komen. Hiervoor hebben wij jullie hulp hard nodig. Voor meer informatie hierover kunt u een kijkje nemen op onze facebookpagina
‘van ZUID naar NOORD’. Ook kunt u bellen of een appje sturen naar 06-14640900.