Beste Wielergemeente 2017

Marcel Gouka    14 november 2017

Voor de tweede maal hebben de Vrienden van de Club van 100 en de Limburgse oud-renners de prijs voor de beste Limburgse Wielergemeente uitgereikt. Dit gebeurde, onder toezien van ruim 80 bezoekers van het jaarlijkse Wielercafé in het Valkenburgse proeflokaal Leeuw aan de Brug.
De winnaar van 2016 Valkenburg aan de Geul kwam ditmaal niet verder dan een vijfde plaats, maar nog voor Heerlen, Maastricht en Landgraaf. De strijd om plaats drie en vier ging tussen Stein en Vaals. Zij kwamen met het zelfde aantal punten uit de bus. Het zilver ging naar Eijsden-Margraten. Maar de grote winnaar werd met grote voorsprong de gemeente Sittard –Geleen. De sportieve wethouder Ruud Guyt was zeer content met deze prijs, die hem werd uitgereikt door Jan Krekels (Oud-Olympisch Kampioen in Mexico) en Rob Ruijgh (winnaar van de Ronde van Iran). De felicitaties van onder ander wethouder Jan Vermeer (Valkenburg) was dan ook zeer gemeend.
Sittard-Geleen de grote winnaar. Dat kan ook niet anders met de realisatie van het unieke Tom Dumoulin Wielerparcours en de komt van een nieuwe Sittards wielervereniging (Bergklimmers). Verder tekende Sittard-Geleen voor de Hammer Series, moutainbikewedstrijden op Watersley, het Jeugdkampioenschap, eveneens op Watersley, De finale van het Healthy Egeing-klassement, de Holland Ladies Tour, De ZLM Tour in Buchten, de Binck Bank Tour en nog een juniorenvrouwen tweewedstrijd bij Watersley.

foto onder van links naar rechts: Wethouder Ruud Guyt (gem. Sittard-Geleen), Jan Krekels en Wim van Duivenbode