Topavond in d’r Klinge met uitreiking Herman Kusters Trofee en Breman-Geelen Aanmoedigingsprijs.

Marcel Gouka    28 juli 2017

Topavond in d’r Klinge met uitreiking Herman Kusters Trofee en Breman-Geelen Aanmoedigingsprijs.

In een zeer druk bezochte avond in café d’r Klinge in Heerlen hebben beschermheer Ralf Krewinkel en wielerambassadeur Rob Ruijgh (allebei van de Vrienden Club van Honderd) deze prijzen, die voor de amateurbreedtesport gelden uit mogen reiken.
Helaas was onze voorzitter Marc Lotz deze avond niet aanwezig. Hij was hard onderuit gegaan met mountainbike.

De BremanGeelen Aanmoedigingsprijs is aan Sabrina Gielen-Ritzen 29 jaar (kickboksen) gegaan, die naar een zeer zwaar ongeluk langzaam aan het terugkomen is in deze mooie sport.

Foto onder gemaakt door Peter Bouwels van links naar rechts:  Rob Ruijgh, Sabrina Ritzen, Ralf Krewinkel.

De Herman Kusters Trofee naar een aanstormende wielrennertje met de naam Bowen Adriaans (15 jaar en fietsend bij WCL Bergklimmers)) die altijd heeft moeten knokken omdat hij een vlieggewicht en klein voor zijn leeftijd (misschien een klimmer in spé?) is. Inmiddels al verschillende prijzen heeft gewonnen en dus een toppertje in wording gaat worden.

Daarnaast gaat de Herman Kusters Trofee ook naar de vrouwelijke variant, namelijk Vyne van der Schoot die 27 jaar is en bij het fietsteam van het MUMC+ zit. Ook zij komt van een voor een wielrenster zeer vervelende en ernstige blessure (o.a. knieschijf gebroken) terug en wint haar prijzen weer.

Foto onder gemaakt door Peter Bouwels en van links naar rechts : Rob Ruijgh, Bowen Adriaans, Herman Kusters en Vyne van der Schoot