Dankwoord van Wiel Verheesen

Marcel Gouka    10 juli 2017

Dankwoord Wiel Verheesen naar aanleiding van de boekpresentatie ’Limburg en de Tour’

Beste allemaal,
Het is intussen alweer drie weken geleden, derhalve de hoogste tijd om een dankwoord te laten horen naar aanleiding van de presentatie van mijn boek ’Limburg en de Tour’ op maandag 19 juni 2017 in Proeflokaal Leeuw aan de Brug, hartje Valkenburg. De overweldigende belangstelling voor deze presentatie zal altijd in mijn herinnering blijven. Daarom vanaf deze plaats: Dank, véél dank en nog méér dank voor de getoonde interesse, ook namens Uitgeverij TIC uit Maastricht die het boek op de markt heeft gebracht.
Met het risico om deze of gene over het hoofd te zien wil ik toch een speciaal woord van dank richten tot Wim van Duivenbode en Marcel Gouka van de Vrienden Club van Honderd, alsook Leon Crutzen van Brouwerij De Leeuw die de organisatie van deze gezellige avond mogelijk maakten. Tegelijk met voorzitter Marc Lotz en ambassadeur Rob Ruijgh verdienen zij hiervoor een pluim. Mannen, het was geweldig!
Wat mij óók veel deugd heeft gedaan was de aanwezigheid van mevrouw Riet Handels-Lambrichs en de heer Jos Sijen, respectievelijk de dochter en zoon van Limburgs oudste Tour de Francerenners Jan Lambrichs en Sjaak Sijen. Het ontbreken van de huidige toppers Tom Dumoulin en Wout Poels, die vanwege andere verplichtingen een bericht van afmelding hadden gestuurd,was jammer, maar ook weer begrijpelijk. De vele oud (Tour)renners, officials, vertegenwoordigers van de filmende, fotograferende en sprekende pers, alsmede andere wielervrienden (waaronder de Nederlandse Tourgedelegeerde Bennie Ceulen en Amstel-Gold-Race-directeur Leo van Vliet) hadden voor deze absentie van het tweetal eveneens volledig begrip.
Kortom, de presentatie van ’Limburg en de Tour’ was een feest en tegelijkertijd een vlotte start van de verkoop van het boek. In ieder geval, de eerste exemplaren vlogen weg. En in de voorbije weken hebben zij ook gretig aftrek gevonden in de Limburgse boekhandels. Vrienden en kennissen die nog op zoek zijn naar het boek kunnen dáár trouwens nog steeds terecht. Samengevat kan ik niets anders meer zeggen dan iedereen nogmaals van harte te bedanken voor de getoonde interesse en sympathie.
Wiel Verheesen
P.S. Degene die geen boekwinkel in de buurt heeft kan ’Limburg en de Tour’ (met als ondertitel: Van Jan Lambrichs en Sjaak Sijen tot Tom Dumoulin en Wout Poels) óók bij de auteur bestellen. Een mailtje met verzendadres naar wielverheesen@planet.nl is voldoende om een exemplaar te verkrijgen. Kostprijs 23,80 euro, porto inbegrepen.