Mooi initiatief van CrossborderCycling

Marcel Gouka    17 juni 2017

Beste sportvrienden, In Simpelveld staat iets moois te gebeuren op zondag 27 augustus a.s..

Een MTB ‘streetrace’ is zoals de naam het al zegt een straatrace voor mountainbikers. Vanwege de bijzondere locatie van deze streetrace hebben we deze omgedoopt tot ‘Steamrace’.

Meerdere categorieën bikers racen over een afgesloten parcours wat voor 50% over verhard terrein gaat. Hierbij dienen verschillende bijzondere hindernissen te worden overwonnen. Het betreft hier een wedstrijd die niet onder auspiciën valt van de KNWU of een andere organisatie. Het ‘fun’ element is zeer belangrijk alsmede de brede achtergrond van de deelnemers. Jong en oud, beginner of ervaren sporter, families of individueel. Iedereen kan deelnemen. Naast het sportieve aspect staat ook een fiets veiligheid clinic beginnende MTB-ers op de agenda.

De plek waar de ‘Steamrace’ wordt verreden is het stations terrein van de Zuid Limburgse Stoomtrein maatschappij (ZLSM) in Simpelveld (Stationsstraat).
Deze historische locatie heeft zeer veel te bieden om een verrassend parcours uit te zetten. Het rangeerterrein voor het station is uitermate geschikt voor het event vanwege het afgesloten karakter, de natuurlijke hindernissen en de link tussen het thema Steamrace, VennBahn en fietsen.

Wie kan deelnemen aan de Steam Race?
Fun klassen (basis)schoolgaande jeugd (6-12 jaar)
Fun klasse (middelbare) schoolgaande jeugd (12 t/m 15 jaar)
Family ride (estafette race voor teams bestaande uit volwassene met kind)

Dus sportvrienden schrijf deze datum alvast in uw agenda.