Marc Lotz (oud) wielrenner wordt voorzitter van de Vrienden Club van Honderd

Marcel Gouka    24 januari 2017

Beste sportvrienden, Marc Lotz zal als voorzitter toetreden bij de Vrienden Club van Honderd. Marc die het wielrennen nog steeds een warm hart toedraagt vindt het een eer dat wij hem als stichting hem hebben gevraagd om de stichting verder te kunnen uitbouwen.

Marc reed het grootste deel van zijn loopbaan voor Rabobank. In deze tijd was hij voornamelijk als knecht actief, vaak voor Michael Boogerd. Een enkele keer mocht hij ook voor eigen kansen rijden, wat hem als voornaamste overwinning de Ronde van de Haut-Var in 2004 opleverde. Andere overwinningen zijn: Brussel – Opwijk (1997), Ronde van Wateringen en Hattem (1999) en de Profronde van Heerlen (2004).

Marc stond in 2003 voor de vierde keer aan de start van de Ronde van Frankrijk, nadat de Limburger in 2002 nog buiten de ploeg gelaten werd. Een valpartij maakte een einde aan zijn deelname. Marc stelde zijn Tourticket veilig door zijn goede optreden in de Route du Sud. Hij moest de ronde echter alweer snel verlaten na een valpartij in de eerste etappe. Ook in 20014 nam Marc deel aan de Tour de France. In deze editie werd hij een keer vijfde en een keer zesde in een etappe.

In augustus 2004 maakte Marc bekend de Rabobankploeg aan het eind van dat jaar te verlaten. Van het begin van het seizoen 2005 tot 1 juni van dat jaar reed hij voor Quick*Step – Innergetic. Hij maakte zijn studie voor wiskundeleraar aan de lerarenopleiding af en werkte als wiskundeleraar o.a. op de havo – vwo school te Sittard.

Tegenwoordig is hij met zijn vrouw avonturier geworden en heeft hij de wereld rond gereden met zijn brandweerwagen. Dit jaar zal hij weer naar Zuid – Afrika gaan. om nog meer van de wereld te kunnen zien.

Marc, welkom bij de Vrienden Club van Honderd