Zevenkampster Amanda Spiljard genomineerd voor de Breman-Geelen aanmoedigingsprijs 2016

Marcel Gouka    14 juli 2016

Hoi Allemaal, Ik ben genomineerd voor de Breman-Geelen aanmoedigingsprijs van de Vrienden Club van Honderd. Een prachtig stimulerend initiatief en ik voel mij vereerd deze prijs op 2 augustus a.s. in ontvangst te mogen nemen. Vandaar dat ik mij even kort ga voorstellen. Sinds mijn 7e levensjaar beoefen ik de zevenkamp binnen Atletiek. Een discipline waarin alle facetten van atletiek aanbod komen. Denk hierbij aan hordenlopen, hoogspringen, kogelstoten en 800m hardlopen. Ik heb tot op heden behoorlijk wat blessureleed gekend, maar daarnaast ook een aantal hele mooie prestaties behaald. Zo ben ik 6e op de wereld Junioren kampioenschappen geworden en 13e op het EK> 23. Ik train 5 tot 9x per week, soms op Papendal, maar vooral bij AV Unitas te Sittard. Als zevenkamster moet je veel uren draaien op de atletiekbaan en in het krachthonk. Ik moet regelmatig flink afzien tijdens de tempotrainingen, maar dat neem ik voor lief, want ik geniet van de uitdaging om sneller en sterker te worden, mijn techniek te perfectioneren en mijn mentale grenzen op te zoeken. Het beoefenen van de zevenkamp is erg goed geweest voor mijn lichamelijke en mentale ontwikkeling. Daarnaast is het ook één van de weinige ‘sociale’ disciplines binnen de individualistische sport atletiek. Het lopen van een ereronde na afloop van een zevenkamp bewijst maar weer hoe bijzonder deze discipline is. Het gevoel tijdens die ereronde zorgt er voor dat ik dagelijks mijn grenzen op blijf zoeken en het beste uit mijzelf wil halen.

Hopelijk tot ziens allemaal op 2 augustus a.s.
Groetjes,
Amanda Spiljardverspringen