Ralf Krewinkel beschermheer

Marco Gouka    4 december 2014

ZUID-LIMBURG – Burgemeester Ralf Krewinkel van de Gemeente Beek is benoemd tot beschermheer van de Vrienden Club van Honderd. Daarnaast zal de uit Kerkrade afkomstige burgervader ook de uitreiking verrichten van de Herman Kusters Prijs, die de Vrienden Club van Honderd jaarlijks uitreikt aan een aanstormend (wieler)talent.

 De Stichting hoopt op een positieve uitwerking van de bekendheid van zowel de burgemeester als ook van de bekendheid van de gemeente Beek op het ontplooien en promoten van haar activiteiten in de amateur-breedtesport in het algemeen en de wielersport in het bijzonder.

De uitreiking van de Herman Kusters Prijs gebeurt tijdens een van de door Wim van Duivenbode georganiseerde Wielercafés. Van Duivenbode, oud-consul van de KNWU afdeling Limburg, treedt eveneens toe tot de Vrienden Club. De Leidenaar kan terugkijken op een lange carrière in de wielerwereld: van verslaggever van het Leidsch Dagblad , het mede organiseren van de Tourstart in 1978 in Leiden tot het mede initiëren van tientallen sportevenementen.

Daarnaast participeert sinds kort ook de Stichting WielerFederatie Limburg in de Vrienden Club van Honderd. Doel van beide stichtingen is onder meer om de (amateur)breedtesport te promoten en de samenwerking tussen diverse partijen te bevorderen en kennis te delen en bundelen. Voor de Vrienden Club betekent dit dat er nog meer wielerevenementen ondersteund kunnen worden en dat de presentie van de club de komende jaren alleen nog maar uitgebreid zal worden.

Ook op sponsorvlak is er een belangrijke uitbreiding te melden, namelijk de samenwerking met Installatiegroep Breman Geelen uit Schinnen. Directeur Tom Wolters is een fervent wielerliefhebber en zal met zijn bedrijf als naamgever optreden van het Breman Geelen Paviljoen van de Vrienden Club tijdens de Eurode Omloop die in september in Kerkrade verreden zal worden.

Voor meer informatie: www.vcvh.nl

1417098721482