Herman Kusters Trofeeën uitgereikt bij wielercafè Drielandenomloop

Marco Gouka    11 augustus 2014

Persbericht:

Herman Kusters Trofeeën uitgereikt bij wielercafè Drielandenomloop

Afgelopen vrijdag (8 augustus) werd in een druk bezocht wielercafè, dat in het kader van de Drielandenomloop in Bocholtz gehouden werd, de Herman Kusters Trofee 2014 uitgereikt. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan jonge sporttalenten (met name uit het wielrennen) en geldt als aanmoedigingsprijs.

De prijzen werden uitgereikt door Constant Nuytens (voorzitter wielerfederatie Limburg) en Tim Weijers (voorzitter stichting Drielandenomloop) aan Minke Bisschops, Björn Demas en Mary Rose Postma.

foto

Het was voor het eerst dat een dame van de atletieksport de Herman Kusters Trofee kreeg. Deze eer werd het jonge talentje Minke Bisschops (11 jaar) uit Landgraaf van harte gegund, zij sport bij Achilles Top in Kerkrade.

Björn Demas was in 2012 Nederlands kampioen tandem voor gehandicapten en in 2013 Nederlands kampioen tijdrijden voor tandem wielrennen. Hij wil graag naar de Paralympische spelen in Rio de Janeiro 2016 en kreeg ook een Herman Kusters Trofee.

Dames Elite wielrenster Mary Rose Postma (zie bijgevoegde foto) is lid van WV Breda-manieu.nl-Ladiesteam, dat bestaat uit een gemengde groep vrouwen die naast hun studie en werk het leuk vinden om fanatiek wielerwedstrijden te rijden. Onder de bezielende begeleiding van Chris Rouw (ploegleider) en Harrie van der Horst (mekanieker) rijden de dames voornamelijk wedstrijden in Nederland en België. Maar het programma gaat verder: Duitsland, Tsjechië, Frankrijk en Ierland staan ook op de lijst. Voor haar inzet en prestaties werd ook aan haar de Herman Kusters Trofee 2014 uitgereikt.

Het wielercafè, dat geleid werd door Wim van Duivenbode, werd mede mogelijk gemaakt door de stichting vriendenclub van 100 uit Kerkrade.

Op zaterdag 9 en zondag 10 augustus vonden in Bocholtz verder de Rabo Dikke Bandenrace, TVM G-fietsen i.s.m. Equipe Mont Ventoux, de 18e Brand Bier Drielandenomloop, NK aangepast wielrennen weg en de GP Toyota Mengelers dameswedstrijd plaats. Drielandenomloop voorzitter Tim Weijers kondigde na dit geslaagde wielerweekend aan dat de 19e Brand Bier Drielandenomloop volgend jaar op 31 mei verreden zal worden.