Koninklijke Onderscheiding voor Jo Dorscheidt

admin    20 april 2014

Op vrijdag 11 april 2014 ontving Jo Dorscheidt, voorzitter van de Vriendenclub van Honderd, een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Jos Som. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in Grand Café Jules, tijdens de sponsorbijeenkomst van de Vriendenclub.

jo_dorscheidt_onderscheiding

Jo Dorscheidt is in zijn vrije tijd een groot liefhebber van de wielersport en heeft zich in de afgelopen jaren ontpopt als een waar ambassadeur voor deze sport in Limburg. In 1992 richt hij de Stichting Eurode Omloop op. Van meet af aan was hij voorzitter van deze stichting, sinds medio 2013 vervult hij de functie van penningmeester. In 2013 is hij de mede-initiatiefnemer voor de herstart van de Drielandenomloop. Jo is een gedreven promotor van wielerevenementen in de regio Kerkrade en in heel Zuid-Limburg.

Hij wordt onder meer genoemd als één van de initiatiefnemers die ervoor gezorgd hebben dat het NK Wielrennen 2013 in Kerkrade gehouden werd. Sinds 2010 is Jo Dorscheidt bovendien voorzitter van de Vriendenclub van Honderd. Het doel van deze club is het genereren van fondsen om de breedtesport te promoten, in de ruimste zin van het woord.

De leden van de Vriendenclub van Honderd zijn hoofdzakelijk zakenmensen en in mindere mate particulieren die de breedtesport, waaronder het wielrennen, een warm hart toedragen. Iedereen kan lid worden met een bijdrage vanaf honderd euro of door een sponsoring in natura een met minimale waarde van ditzelfde bedrag.

Het werkgebied van de Vriendenclub van Honderd omvat geheel Zuid-Limburg, die steun biedt aan alle sportverenigingen in de amateur breedtesport. Daarnaast organiseert de club onder meer (mede) het bekende wielercafé van de Limburgse wielerconsul KNVB Wim van Duivenbode in Kerkrade, worden giften aan sportverenigingen geschonken en buitenparty’s georganiseerd om inkomsten te generen. Denk hierbij aan het optreden van Tonka op de Markt in Kerkrade tijdens de Eurode Omloop 2013. Tevens reikt de Vriendenclub van Honderd jaarlijks de Herman Kusters-prijs uit aan een jong talent, jongen of meisje, uit een tak van de breedtesport