Zeer druk TopParken sportcafé in Valkenburg

Marcel Gouka    8 november 2019

Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Een zeer druk TopParken Wielercafé in Valkenburg bij Landhotel-Restaurant RIDO afgelopen donderdagavond. Mede mogelijk gemaakt door Leeuwbier..

Deze avond stond in het teken voor de verkiezingen Wielergemeente 2019. Maar eerst had de ploegleider Paul Lacroix van Vlasman Cycling het woord. Na een uitleg van wat een ploegleider allemaal moet doen was het laatste wat zeker ook belangrijk was, dat deze wielerploeg de bezem heeft gezien. Vele jongere renners zullen hier door meer kans gaan maken om voor deze topploeg te mogen fietsen. Als u deze ploeg wilt zien rijden dan zijn de Topcompetitiewedstrijden een must om te zien.
Foto: Links dhr. Paul Lacroix en presentator Wim van Duivenbode.

Daarnaast de uitreiking van Wielergemeente van het jaar 2019. Dhr. Peter Bouwels kon deze prijs overhandigen voor de derde keer aan de gem. Sittard-Geleen. Wim van Duivenbode gaf eerst uitleg aan de vele bezoekers hoe de punten telling tot stand komt. 8 gemeentes waren genomineerd. Sittard-Geleen kwam ondanks 5 punten aftrek (dit omdat er nog steeds geen accommodatie is op het bike park) met 90 punten uit de bus. De wethouder kon helaas niet aanwezig zijn (een ingelaste spoedvergadering), maar de vervanging van mevr. Hanny Ras mocht er ook zijn. Wat een enthousiasme kwam van deze Hanny af. Nogmaals een terechte winnaar de gem. Sittard-Geleen.
Foto: vanaf links Wim van Duivenbode, Presentator Peter Bouwels en voor de gem. Sittard-Geleen mevr. Hanny Ras.

En als afsluiting kwam “ons” wandelend columnist Wiel Verheesen langs met een prachtig verhaal over Theo Middelkamp, wereld kampioen van Reims in 1947. Wiel, bedankt namens de Vrienden Club van Honderd voor jouw bijdrage. Ps. Wiel gaat waarschijnlijk weer een mooi boek schrijven ondanks zijn leeftijd.