Nieuw boek van Wiel Verheesen komt uit op 7 juni a.s.

Marcel Gouka    27 mei 2019

Presentatie van mijn boek Pony in peloton

Beste allemaal,

Het duurt nog even, maar ik wil nú al aandacht vragen voor de presentatie van mijn nieuwe boek PONY IN  PELOTON op vrijdag 7 juni a.s. in Café Pelt, Pancratiusplein 48 in Heerlen. Aanvang 19.30 uur.

In het boek heb ik een aantal belevenissen uit mijn (sport)journalistieke leven beschreven, voornamelijk uit de tweede helft van de vorige eeuw. Het zal U niet verbazen dat de wielersport hierin een prominente plaats krijgt. Maar omdat mijn werkterrein ook elders heeft gelegen komen andere onderwerpen  – zoals voetbal, handbal, hippische sport, boksen, atletiek, schaatssport, enzovoort – eveneens royaal aan bod. De reisperikelen en ontwikkelingen in medialand worden evenmin vergeten, want het  tijdvak waarin de verslaggever nog de typemachine, telex  telefoon en fax als belangrijkste attributen had maakte plaats voor laptop, iPad, WhatsApp , Google en aanverwante uitvindingen.

Een terugblik op mijn eerste levensfase én de weg naar de journalistiek (nadat ik op het einde van de Tweede Wereldoorlog nog als kind de evacuatie vanuit mijn geboortestreek Midden-Limburg naar Friesland had meegemaakt) ontbreekt evenmin. En waarom het boek de titel ’Pony in peloton’ heeft meegekregen? Nou, omdat het een van de vele gebeurtenissen is geweest die ik tijdens de lange weg naar mijn pensioen meemaakte.

O ja, het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij TIC in Maastricht en kost 19,90 euro. Het is te koop op de avond van de presentatie. Daarna  ligt het in de (Limburgse) boekwinkels. Ik wens U veel leesplezier.

Wiel Verheesen