VANAF DE ZIJKANT (7)

Marco Gouka    30 oktober 2015

• Vanaf de Zijkant heb ik vijfmaal met een groot aantal mensen gedeeld. Ik ben tot de conclusie gekomen dat niet iedereen betrouwbaar en eerlijk is. Daarom heb ik een selectie gemaakt van 50 vrienden en bekenden. Met hen wil ik regelmatig mijn wielerhobby delen.
• En toen was er nog maar eentje nu na Reuver, ook de cyclo cross in Heerlen, afvalt. Triest geen nationale en zelfs geen jeugdcross in Limburg. Nu moet de jeugd wekelijks naar Brabant en nog verder. Er is een prachtig parcours aan de Watersleij in Sittard, ook geschikt voor een JeugdNK?
• Limburg werkt nog steeds met een onzichtbare consul. Ook blijkt de secretaris met de noorderzon verdwenen te zijn. John Waterreus beheert nu het secretariaat.
• Ach, we doen het maar op onze eigen manier. In ieder geval krijgen de Hel van Voerendaal (6 aug), het bergcriterium in Berg en Terblijt (21 aug) Ulestraten (3 juli) en een Omloop in Stein (Ton Dolmans Trofee) op 7mei een belangrijke vernieuwing.
• Helaas ook weer enkele afvallers zoals de Ronde van Ransdaal (door fusie en alles op de Hel van Voerendaal) en Limburgs Mooiste Race. Er gaan dus wat kleinere omlopen zoals Ransdaal, Ulestraten en Berg en Terbijt (misschien nog wel de amateurs) verdwijnen.
• In oprichting een Limburgs Wielerklassement 2016  georganiseerd en te zien op de site van de Vriendenclub van 100.  Volgende keer meer nieuws.
• Limburg Wielerreunie bij Leeuw aan de Poort in Valkenburg op maandag 30 november. Oud-renners zijn van harte welkom. Aanvang 20.00 uur. Bij komst, stuur mij even een mailtje.
• Belangrijke wedstrijden in Limburg in competitieverband: Drielandenomloop (1 mei), Eurode Omloop (11 sept?), Hel van Voerendaal (6 aug), Ronde van Limburg (5 juni) en de Klimtijdrit in Camerig (29 juni), allen voor de Topcompetitie. De Ton Dolmans Trofee Stein en omgeving (Clubcompetitie). Een nieuwe klassieker wordt de JuniorenClassic van Berg en Terblijt en de vrouwen clubcompetitie in Ulestraten. Tevens laat Buchten de vrouwen achter de dernys rijden en kunnen de vrouwen ook van start in Ospel.
• Het is roerig bij de vrouwen in het Limburgse. Een aantal Limburgse wielervrienden hebben een DWT opgericht. Ook Maaslandster Zuid Limburg gaat aan de vrouw, dit onder leiding van Tjarco Cuppens en Sara J. Fraser.