Gezien.nl: Kerkrade weer in teken van Eurode Omloop

Marco Gouka    17 augustus 2014

KERKRADE – Het voorlaatste weekend van augustus staat Kerkrade weer volledig in het teken van amateurwielrennen tijdens de Eurode Omloop. Ook dit jaar is er weer een uitgebreid randprogramma, met als hoogtepunt een optreden van Anderkovver op de Markt op zaterdag 23 augustus.

Het startschot voor het wielerweekend wordt gegeven op vrijdag 22 augustus. Dan vindt in Café A Jenne Sjlaagboom op de markt het Wielercafé plaats. Deze besloten avond wordt georganiseerd door de consul van de KNWU in Limburg Wim van Duivenbode en de Vrienden Club van Honderd.

De Dikke Banden Race is een vast onderdeel van de Eurode Omloop en zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 23 augustus. De jeugd strijdt dan om de medailles die de Vrienden Club van Honderd ter beschikking stelt. De race is voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar en start om 15.00 uur op de Markt. Aansluitend wordt de Tour de Kirchroa verreden. Dit is een bedrijvenrit voor het goede doel.
Zaterdagavond staat in het teken van gezelligheid tijdens het optreden van de bekende coverband Anderkovver op de Markt. Muzikaliteit met een vleugje humor en een toefje chaos zijn de ingrediënten van een optreden van Anderkovver. Het optreden begint om 20.00 uur en wordt gezamenlijk mogelijk gemaakt door de horeca op de Markt en de Vrienden Club van Honderd.

De Eurode Omloop start op zondag 24 augustus rond 12.00 uur. De finish wordt verwacht om 16.15 uur. De renners van de KNWU Beloftencompetitie moeten 13 ronden rijden over het zware parcours. Dit zijn in totaal 156 kilometer met diverse beklimmingen, waarvan sommige meer dan 10 procent hoogteverschil. Het parcours is grotendeels gelijk aan de route van de Nederlandse Kampioenschappen van 2012 en 2013.